u bent hier

Boekvoorstelling Karolien Deman

18 +

Literatuur


Karolien is zeventien als ze gediagnosticeerd wordt als ongeneeslijk ziek. Ze weigert echter om haar ambities en dromen te laten temperen door een auto-immuunziekte en onderzoekt alle mogelijke pistes om een onbeperkt leven te kunnen leiden. Omdat deze zoektocht zodanig complex en interessant is, en bovendien tal van onverwachte inzichten oplevert, besluit ze om hierover te schrijven. Haar ... Lees meer »

Karolien is zeventien als ze gediagnosticeerd wordt als ongeneeslijk ziek. Ze weigert echter om haar ambities en dromen te laten temperen door een auto-immuunziekte en onderzoekt alle mogelijke pistes om een onbeperkt leven te kunnen leiden. Omdat deze zoektocht zodanig complex en interessant is, en bovendien tal van onverwachte inzichten oplevert, besluit ze om hierover te schrijven. Haar boek Auto-Immuun: van ziekte naar inzicht vat zeventien jaar aan ervaringen en inzichten samen. Een zoektocht naar gezondheid vormde de aanzet, maar het gaat uiteindelijk over zoveel meer dan dat. Alomtegenwoordige existentiële onzekerheden omtrent identiteit, sociale status, vergankelijkheid en spiritualiteit worden op een toegankelijke wijze beschreven.

Kunstenares Karolien Deman (1985) is geïnteresseerd in het hoe en waarom van de dingen des levens. Schrijven betekent voor haar samenvatten, ordenen en begrijpen. Het genereren van herkenning bij haar lezers is een van de drijfveren. Zowel op visueel als literair gebied streeft zij naar een zekere esthetiek. Karolien heeft ook een blog en vlog waarin ze haar bedenkingen deelt.

WWW.KAROLIENDEMAN.COM

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart 'QuARTier A' vzw
Burgemeestersplein 10
9300 Aalst
vrijdag 31 mei 2019 van 19:00 tot 20:30
Willems Uitgevers
karen@lmbooks.be