u bent hier

Buitenspeeldag - Tover je straat om tot een speelstraat!

3 +


De 14de editie van de Buitenspeeldag zal helaas, net als vorig jaar, niet in het Gemeentelijk park kunnen doorgaan. Maar, niet getreurd; wij hebben namelijk iets veel leuker voor jullie in petto: op 21 april kan jij jouw straat laten omtoveren in een heuse speelstraat! Om deze dag nóg leuker te maken, voorziet de gemeente elke speelstraat van een goodiebag vol spelmateriaal! Een speelstraat, ... Lees meer »

De 14de editie van de Buitenspeeldag zal helaas, net als vorig jaar, niet in het Gemeentelijk park kunnen doorgaan. Maar, niet getreurd; wij hebben namelijk iets veel leuker voor jullie in petto: op 21 april kan jij jouw straat laten omtoveren in een heuse speelstraat! Om deze dag nóg leuker te maken, voorziet de gemeente elke speelstraat van een goodiebag vol spelmateriaal!

Een speelstraat, wat is dat?
Een speelstraat is een openbare weg, of een stukje ervan, die tijdelijk wordt omgetoverd tot een waar speelparadijs voor alle kinderen uit de buurt. Een speelstraat bant immers het doorgaand verkeer waardoor kinderen er naar hartenlust en veilig kunnen spelen.

Komt jouw straat in aanmerking?
Een straat komt in aanmerking als speelstraat als:
• de straat in een woonzone ligt waar de snelheid beperkt is tot 50 km/uur
• er geen openbaar vervoer en/of belangrijk doorgaand verkeer door de straat rijdt
• de omliggende straten na de invoering van de speelstraat bereikbaar blijven

Hoe vraag ik een speelstraat aan?
Voldoet jouw straat aan bovenvermelde voorwaarden? Stuur dan vóór 4 april een mailtje naar jeugd@moerbeke.be, en het aanvraagformulier wordt jou zo snel mogelijk bezorgd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart in de ingeschreven speelstraten
centrum
9180 Moerbeke-Waas
woensdag 21 april 2021 van 13:00 tot 17:00
Jeugddienst Moerbeke
jeugd@moerbeke.be