u bent hier

Cherchez la petite bête

Grafiek


Dieren komen voor in alle maten en kleuren: bont, veren, huid, snavels, snorharen, vleugels, staarten en nog veel meer. Van de kameel voor het Museum voor Schone Kunsten in Brussel, tot de katten van de Kattenstoet in Ieper, de passerende vogels van de Brusselse Grote Markt, dieren zijn altijd een inspirerende bron geweest voor grafische ontwerpers. Ze worden gebruikt als symbolen, zoals de ... Lees meer »

Dieren komen voor in alle maten en kleuren: bont, veren, huid, snavels, snorharen, vleugels, staarten en nog veel meer. Van de kameel voor het Museum voor Schone Kunsten in Brussel, tot de katten van de Kattenstoet in Ieper, de passerende vogels van de Brusselse Grote Markt, dieren zijn altijd een inspirerende bron geweest voor grafische ontwerpers. Ze worden gebruikt als symbolen, zoals de duif als symbool van vrede of de uil als symbool van wijsheid. Vaak gestileerd, zoals de silhouetten van de ontwerper Patrice Julius, zijn dieren vaak te herkennen aan simpele karakteristieken. De speelsheid tussen de verschillende formaten van de affiches nodigt de bezoeker uit om te kijken naar de details van deze wezens van alle soorten.

*Cherchez la petite bête (letterlijk vertaald ‘op zoek naar het kleine insect’) is een Frans idioom dat betekent: overdreven aandacht hebben voor de details.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Rossicontemporary
Rivoli Building - ground floor #17 - Waterloosesteenweg 690
1180 Ukkel
Van 20 april 2021 tot 20 mei 2021
Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp
0472052451
leroy@belgischinstituutgrafischontwerp.be, info@belgischinstituutgrafischontwerp.be
belgischinstituutgrafischontwerp.be