u bent hier

De groene pluim. Het Groeningemuseum in vogelvlucht.

6 +

Kunst en kunsteducatie


De halsbandparkiet van Jan van Eyck neemt jou en je vriendjes mee op ontdekking door het Groeningemuseum. Hij staat niet alleen stil bij de wereldberoemde schilderijen van de Vlaamse primitieven, maar strijkt ook neer bij minder bekende kunstwerken van moderne meesters. Via zoek-, kijk- en doe-opdrachtjes kom je meer te weten over zes eeuwen schilder -en beeldhouwkunst. Naast het ... Lees meer »

De halsbandparkiet van Jan van Eyck neemt jou en je vriendjes mee op ontdekking door het Groeningemuseum. Hij staat niet alleen stil bij de wereldberoemde schilderijen van de Vlaamse primitieven, maar strijkt ook neer bij minder bekende kunstwerken van moderne meesters. Via zoek-, kijk- en doe-opdrachtjes kom je meer te weten over zes eeuwen schilder -en beeldhouwkunst. Naast het opdrachtenboekje krijg je van de parkiet ook één van zijn groene pluimen waarmee je je favoriete kunstwerk kan bekronen. Welk schilderij of beeld geef jij een pluim?

Concept en vormgeving: Mooss vzw i.o. van het Groeningemuseum

Toon kaart Groeningemuseum
Dijver 12
8000 Brugge
Di Van 0:00 tot 0:00 Wo Van 0:00 tot 0:00 Do Van 0:00 tot 0:00 Vr Van 0:00 tot 0:00 Za Van 0:00 tot 0:00 Zo Van 0:00 tot 0:00
Musea Brugge
gratis
musea.reservatie@brugge.be
www.museabrugge.be