u bent hier

De kleine prins (door: Malpertuis) - GEANNULEERD


Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apebroodboom. De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Ook aan volwassenen. Want het is niet ... Lees meer »

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apebroodboom.

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Ook aan volwassenen. Want het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

In KOPERGIETERY voert Theater Malpertuis de ‘volwassen’ versie van deze universele vertelling op. Tip voor elders: van deze voorstelling bestaat tevens een kinderversie 8+!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart KOPERGIETERY
Blekerijstraat 50
9000 Gent
donderdag 29 april 2021 van 20:00 tot 21:30
KOPERGIETERY
€ 13,0
092250101
kopergietery.be/nl/productie/de-klein...