u bent hier

Een zondags diepte-interview over geologie en archeologie

Literatuur


Een zondags diepte-interview over geologie en archeologie: de Schelde door de bril van millennia en miljoenen jaren... In een matineegesprek met geoloog Dirk Libbrecht en archeoloog Bart Cherretté duik je de diepste geschiedenis van de Scheldevallei in. Ga zitten en laat je meevoeren naar zo’n 1.000 jaar geleden, zo’n 10.000 jaar geleden of zelfs naar de warme zeeën van zo’n 10 miljoen jaar ... Lees meer »

Een zondags diepte-interview over geologie en archeologie: de Schelde door de bril van millennia en miljoenen jaren...
In een matineegesprek met geoloog Dirk Libbrecht en archeoloog Bart Cherretté duik je de diepste geschiedenis van de Scheldevallei in. Ga zitten en laat je meevoeren naar zo’n 1.000 jaar geleden, zo’n 10.000 jaar geleden of zelfs naar de warme zeeën van zo’n 10 miljoen jaar geleden.
Dirk Libbrecht is geoloog en actief in Natuurpunt. Bart Cherretté is coördinator van het archeologenteam van SOLVA, actief in zuidelijk Oost-Vlaanderen. In een gesprek met Tijs De Schacht (erfgoed zuidwest) nemen de twee experten je mee in de rijke natuurlijke geschiedenis en enkele recente archeologische inzichten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Spikkerelle
scheldelaan 6
8580 Avelgem
zondag 20 juni 2021 van 10:30 tot 12:00
Intercommunale Leiedal
gratis
www.eventbrite.be/e/registratie-een-z...