u bent hier

Etnisch profileren in woord en beeld


De impact van etnisch profileren is groot. Voor de politie duurt een controle slechts enkele minuten, maar voor degene die ze ondergaat, zijn de gevolgen vaak ingrijpend. Met de kortfilm Bad Apples wil het platform ‘Stop etnisch profileren’ het maatschappelijk debat aanwakkeren door de realiteit op straat te tonen. De kortfilm gaat in première in De Roma met aansluitend een gesprek met ... Lees meer »

De impact van etnisch profileren is groot. Voor de politie duurt een controle slechts enkele minuten, maar voor degene die ze ondergaat, zijn de gevolgen vaak ingrijpend. Met de kortfilm Bad Apples wil het platform ‘Stop etnisch profileren’ het maatschappelijk debat aanwakkeren door de realiteit op straat te tonen.

De kortfilm gaat in première in De Roma met aansluitend een gesprek met regisseur Devid en acteurs Lola Mweba, Yassine Fadel en Anas Senhaji. Vervolgens is er nog een interview met Yassine Boubout (mensenrechtenactivist en onderzoeker). Dit alles wordt gemodereerd door Mimi Waterfall. We sluiten de avond af met verschillende performances zoals slam poetry van Sakina en een optreden van Morane.

De film is een initiatief van het platform ‘Stop etnisch profileren’, bestaande uit 7 Belgische mensenrechten-, jeugdwerk- en anti-discriminatieorganisaties (Amnesty International Vlaanderen, JES, Liga voor Mensenrechten, Ligue des droits humains, Minderhedenforum, MRAX, Uit De Marge) en activist Yassine Boubout tegen etnisch profileren door de Belgische politie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
vrijdag 18 juni 2021 van 20:00 tot 21:45
De Roma
€ 5,0
www.deroma.be/nl/agenda/etnisch-profi...
www.deroma.be