u bent hier

Gagelwandeling


Ken je de wilde gagel nog niet? Dan moet je onze gagelwandeling beslist doen! Wilde gagel brengt het landschap op smaak. De struiken geven het gebied zijn unieke geur en kleur. Tussen eind maart en half april komen de planten in bloei. Wilde gagel was in de middeleeuwen een belangrijk ingrediënt van gruyt, een mengsel van kruiden dat aan bier werd toegevoegd voor smaak, geur en bewaring. Op ... Lees meer »

Ken je de wilde gagel nog niet? Dan moet je onze gagelwandeling beslist doen!

Wilde gagel brengt het landschap op smaak. De struiken geven het gebied zijn unieke geur en kleur. Tussen eind maart en half april komen de planten in bloei. Wilde gagel was in de middeleeuwen een belangrijk ingrediënt van gruyt, een mengsel van kruiden dat aan bier werd toegevoegd voor smaak, geur en bewaring. Op initiatief van lokale vrijwilligers van Natuurpunt werd het biobier Gageleer ontwikkeld. Zo herleeft een oude traditie ten voordele van het natuurbehoud en van de de smaak.

Deelnemen is gratis, een vrijwillige bijdrage in het nestkastje wordt uiteraard erg gewaardeerd. Inschrijven is nodig en kan op deze pagina. Honden kunnen niet mee.

Info: Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, 014 42 99 66, bc.deliereman@natuurpunt.be

 

Toon kaart Bezoekerscentrum Landschap De Liereman
Schuurhovenberg, 43 43
2360 Oud-Turnhout
zondag 18 april 2021 van 13:30 tot 16:00
Natuurpunt De Wulp
Sign Up Sign Up
bc.deliereman@natuurpunt.be
014 42 99 66
www.natuurpunt.be/agenda/gagelwandeli...