u bent hier

GEANNULEERD - Koppen uit de Wereld - lezing - Chokri Ben Chikha: Zoo Humain de blijde terugkeer van de barbaar


Chokri Ben Chikha - Zoo Humain: de blijde terugkeer van de barbaar Deels verzonken in het Tunesisch zand, deels in de Vlaamse klei...In deze lezing zoekt Ben Chikha een antwoord op het vraagstuk van de sociaal-culturele impasse. Hij gaat de strijd aan met culturele ramptoeristen, Malcolm X-imitators, pizzadozen, de brol van zijn vader, politieke angsthazen, … Dit alles op basis van notities, ... Lees meer »

Chokri Ben Chikha - Zoo Humain: de blijde terugkeer van de barbaar

Deels verzonken in het Tunesisch zand, deels in de Vlaamse klei...In deze lezing zoekt Ben Chikha een antwoord op het vraagstuk van de sociaal-culturele impasse. Hij gaat de strijd aan met culturele ramptoeristen, Malcolm X-imitators, pizzadozen, de brol van zijn vader, politieke angsthazen, … Dit alles op basis van notities, bespiegelingen, verslagen, ontmoetingen, dagboek- en theatertekst-fragmenten. Alles is waargebeurd, behalve de interessante stukken.
Chokri Ben Chikha studeerde af aan de UGent als licentiaat geschiedenis. Al tijdens zijn studies startte hij zijn loopbaan als danser, acteur, performer en theatermaker. In 2003 stichtte hij samen met zijn broer Zouzou het internationaal gezelschap Union Suspecte. Momenteel is hij artistiek leider van Zoo Humain, opgericht in 2009, postdoctoraal onderzoeker en docent aan de KASK/School of Arts/HoGent. De lijst met voorstellingen waarmee op nationale en internationale podia stond, is lang.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal Skala
Colmanstraat 51
9270 Kalken
donderdag 20 mei 2021 van 20:00 tot 22:00
Gemeentebestuur Laarne
€ 5,0
jeugd.cultuur@laarne.be
093652410
www.laarne.be