u bent hier

Gegidste wandeling in het Muziekbos en Sint-Pietersbos te Ronse


We zoeken de eerste voorjaarsbloeiers en beluisteren de eerste vogelzang. Goed schoeisel voor het stappen door moerassige delen!  Kinderen welkom, maar het parcours is niet geschikt voor kinderwagens. Aansluitend om 17u30 is er een kaasavond. Gelieve u vooraf in te schrijven. Breng zeker mee: aangepast schoeisel en lange broek (tegen bramen en teken). Kinderen welkom, maar het parcours is niet ... Lees meer »

We zoeken de eerste voorjaarsbloeiers en beluisteren de eerste vogelzang.

Goed schoeisel voor het stappen door moerassige delen!  Kinderen welkom, maar het parcours is niet geschikt voor kinderwagens.

Aansluitend om 17u30 is er een kaasavond.

Gelieve u vooraf in te schrijven.

Breng zeker mee: aangepast schoeisel en lange broek (tegen bramen en teken). Kinderen welkom, maar het parcours is niet geschikt voor kinderwagens.

OPGELET: omwille van de corona-maatregelen, gelieve vooraf telefonisch contact op te nemen om er zeker van te zijn dat de activiteit doorgaat! 

In het noordoosten van Ronse ligt het Muziekbos. Het bos ligt op een getuigenheuvel in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen.

Het domein is momenteel 110 hectaren groot en wordt beheerd door het agentschap voor Natuur en Bos. Midden in het bos vind je ook de Geuzentoren, een ronde toren opgetrokken in ijzerzandsteen. Het Muziekbos is op haar mooist in de maanden april en mei, dan zorgen de boshyacinten of blauwe kousjes voor een prachtig tapijt.

Toon kaart Parochiezaal La Salette Louise-Marie (naast de kerk)
La Salette
9600 Ronse
zaterdag 17 april 2021 van 15:00 tot 17:30
Natuurpunt Ronse
johan.glibert@gmail.com
0477 51 94 19
www.natuurpunt.be/agenda/gegidste-wan...