u bent hier

Gift : Galerie Garage 303

Schilderkunst


Op 15/05/2021 presenteren wij een nieuw project in samenwerking met beeldend kunstenaar Kaïn Walgrave. Deze editie is getiteld ‘Gift: Galerie Garage 303’ Op de vernissage wordt het nieuwe werk van Kaïn Walgrave weggegeven. Het werk heeft betrekking tot de facebookgroep gift-Leuven. Een facebookpagina waar mensen voorwerpen gratis aanbieden door middel van een foto en een kleine beschrijving. ... Lees meer »

Op 15/05/2021 presenteren wij een nieuw project in samenwerking met beeldend kunstenaar Kaïn Walgrave. Deze editie is getiteld ‘Gift: Galerie Garage 303’

Op de vernissage wordt het nieuwe werk van Kaïn Walgrave weggegeven.
Het werk heeft betrekking tot de facebookgroep gift-Leuven. Een facebookpagina waar mensen voorwerpen gratis aanbieden door middel van een foto en een kleine beschrijving. De foto’s van deze gratis objecten worden door Walgrave bewaard op basis van hun visuele of inhoudelijke aantrekkingskracht. Vervolgens worden er schilderijen gemaakt op basis van de foto’s.
Deze schilderijen worden dan weer gratis aangeboden in dezelfde facebook-groep en mogen door geïnteresseerden worden opgehaald op de vernissage van het project. Hier zullen ze hartelijk ontvangen worden door de kunstenaar en de organisatoren.

Het wordt zo een soort feestelijk afhaalmoment voor de gratis schilderijen. De vernissage is publiek toegankelijk en loopt totdat alle 12 schilderijen opgehaald zijn.

Er komt een website, van het project, waar de facebook activiteit van de groep gift-leuven rond het weggeven van de schilderijen live te volgen zal zijn. Zowel door een live stream als door de eigenlijke posts in de groep. Hierdoor krijgt de handeling van het weggeven in de groep een performatief karakter en wordt het mogelijk om alles online te volgen.
In het geval dat er door de corona maatregelen geen vernissage kan plaatsvinden zal het evenement enkel online te volgen zijn en kunnen de gasten hun schilderij afhalen in een bepaald tijdslot.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Galerie Garaach 303
Martelarenlaan 303
3010 Kessel-Lo (Leuven)
zaterdag 15 mei 2021 van 12:00 tot 19:00
OTTEN DOES IT BVBA
gratis