u bent hier

Grondtoestand - Pim Cornelussen


Grondtoestand is een audiowandeling door het koppelingsgebied van Langerbrugge. Dit gebied was ooit onderdeel van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge, dat licht bracht aan de wijde omgeving. Als één van de belangrijkste energieleveranciers van het land maakte het deel uit van een kringloop die tot op de dag van vandaag bestaat. Het was verbonden met de koolmijnen in Wallonië en de ... Lees meer »

Grondtoestand is een audiowandeling door het koppelingsgebied van Langerbrugge. Dit gebied was ooit onderdeel van de elektriciteitscentrale van Langerbrugge, dat licht bracht aan de wijde omgeving. Als één van de belangrijkste energieleveranciers van het land maakte het deel uit van een kringloop die tot op de dag van vandaag bestaat. Het was verbonden met de koolmijnen in Wallonië en de Verenigde Staten, het fabriceren van papier en bakkersgist in de haven, het oplichten van straten in Gent en Lochristi en de langzame opmars van elektriciteit in huishoudens. Nu maakt het als park deel uit van een andere kringloop.

Tijdens de wandeling worden deze kringlopen in kaart gebracht en word je op een speelse manier verleidt om je eigen relatie tot energie te onderzoeken. Met een kaartenboekje in de hand en een koptelefoon over je oren volg je de netwerken en hoe het ene het andere mogelijk maakt. Want maak je niet altijd deel uit van een groter geheel, ook zonder dat je dat weet?

Ontdek meer over het project: https://konnektor.be/project/grondtoestand-pim-cornelussen/

- Jouw 'Grondtoestand' wandeling in het koppelingsgebied -

* Het startpunt van Grondtoestand is Buurt’punt Den Hannekesnest, Burggravenlaan 7, Langerbrugge. Hier kan het boekje opgehaald worden dat u doorheen het koppelingsgebied leidt. Zorg er voor dat je oortjes of een koptelefoon bij hebt. De wandeling duurt ± 1,5 uur.

* Let er wel op dat u tijdens het wandelen en bezichtigen de geldende corona-regels in acht neemt:

* Wandelen met je bubbel en één nauw contact (steeds dezelfde persoon), kinderen onder 12 jaar niet meegerekend. Binnen die bubbel hoef je geen afstand te bewaren. Hou voldoende afstand van andere bezoekers en vermijd drukke plaatsen
In het openbare domein is het toegelaten om met maximaal met vier personen samen te komen met respect voor de afstandsregels. Kan je de afstand van 1,5 meter niet bewaren, dan is het verplicht om een mondmasker dragen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Den Hannekesnest, buurt'punt Langerbrugge & Kerkbrugge
Burggravenlaan
9940 Evergem
Konnektor
gratis
www.konnektor.be