u bent hier

HET NIEUWE ERFRECHT en uw testament voor de natuur


Maak je ook van de natuur je erfgenaam?  Vele vlamingen herontdekten tijdens de pandemie onze natuur dichtbij huis. Velen uitten nadien de wens om ook later nog iets te kunnen betekenen voor de bescherming ervan, via een testament. Vanaf 1 juli 2021 zullen voor legaten en schenkingen nieuwe spelregels gelden. Dat roept veel vragen op, niet in het minst bij natuurliefhebbers die vroeger al een ... Lees meer »

Maak je ook van de natuur je erfgenaam? 

Vele vlamingen herontdekten tijdens de pandemie onze natuur dichtbij huis. Velen uitten nadien de wens om ook later nog iets te kunnen betekenen voor de bescherming ervan, via een testament.

Vanaf 1 juli 2021 zullen voor legaten en schenkingen nieuwe spelregels gelden. Dat roept veel vragen op, niet in het minst bij natuurliefhebbers die vroeger al een duolegaat maakten. Immers, door de op til zijnde regeling wordt het duolegaat zo goed als afgeschaft. 

Op donderdag 15 april 2021 komt Joost Verbeke uitleg geven bij het vernieuwde erfrecht dat sedert september 2018 van kracht is. Joost geeft uitleg bij wat er allemaal verandert en illustreert de mogelijkheden die er nog zullen zijn om Natuurpunt op te nemen in uw testament of als begiftigde van een schenking.

“Is een duolegaat fiscaal nog even zinvol? Moeten de bestaande duolegaten herschreven worden? Wat kan ik doen om het natuurbehoud in mijn eigen streek te laten genieten van mijn legaat?” Je zal praktische tips krijgen, met veel voorbeelden. Na de lezing luistert hij naar uw eigen wensen en kan u desgewenst verder afspreken. Toegang is gratis, maar we horen toch graag van uw komst.

Mocht de fysieke vergadering een veiligheidsrisico inhouden dan wordt de lezing online gegeven, voor de kijker thuis, of worden er telefonisch afspraken gemaakt.

Inschrijven en info bij Joost Verbeke, joost.verbeke@natuurpunt.be 0477 204 727

Toon kaart GOC Gontrode
Geraardbergse steenweg 94
9090 Melle
donderdag 15 april 2021 van 14:00 tot 16:00
Natuurpunt Boven-Schelde
joost.verbeke@natuurpunt.be
0477 204 727
www.natuurpunt.be/agenda/het-nieuwe-e...