u bent hier

Hommage à Brel - Filip Jordens

12 +


Een meesterlijke ode aan Jacques Brel, de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities proeft het publiek van l’artiste sur scène die Brel was. Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op zo een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming heeft dezelfde ... Lees meer »

Een meesterlijke ode aan Jacques Brel, de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities proeft het publiek van l’artiste sur scène die Brel was.

Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op zo een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen en - vooral - werkt zich in het zweet als Brel.

Hij wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.

filipjordens.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem
zaterdag 19 juni 2021 van 20:00 tot 21:30
CC De Factorij
€ 18,0
02 307 72 72
www.ccdefactorij.be