u bent hier

KH Ypriana - Wannes Cappelle - Herwig Reynaert: SPELEN IN BERLIN 1916 / SPELEN IN RIO 2016

Amusementsmuziek


Een sfeervol verhalend concert over de Olympische Spelen van 1916 - die nooit plaatsvonden. Met verhalen over sporters die soldaten werden door Herwig Reynaert en liederen van Wannes Cappelle, speciaal gearrangeerd voor de Koninklijke Harmonie Ypriana. Lees meer »

Rio de Janeiro gaat de geschiedenis is als het decor van de Olympische Zomerspelen van 2016. Exact honderd jaar na de Spelen in Berlijn die voor 1916 gepland stonden, maar wegens de oorlog nooit plaatsvonden.

Om die reden slaan de auteurs van het boek ‘Olympiërs in Flanders Fields’ (Herwig Reynaert, Bart Vangrysperre en fotograaf Francis Vanhee), Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en de Koninklijke Harmonie Ypriana de handen in elkaar.

Wannes Cappelle zingt zijn liederen, waaronder het speciaal geschreven 'Spelen in Berlin'. De Koninklijke Harmonie Ypriana voorziet deze liederen van een unieke orkestklank, met speciaal voor dit concert geschreven arrangementen. Herwig Reynaert vertelt de verhalen van de atleten, die tijdens de Spelen van Londen (1908) en Stockholm (1912) in het sportieve strijdperk traden en in 1916 een totaal andere strijd moesten leveren.

Een sfeervol en beklijvend verhalend concert.

Bron: UiTinVlaanderen.be

KH Ypriana, Herwig Reynaert
Toon kaart CC Ieper - Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper
do 22/09/16 van 20:00 tot 21:15
Koninklijke Harmonie Ypriana
€ 15,0
www.ticketwinkel.be/Event/Details/spe...
www.harmonieypriana.be