u bent hier

Leesclub: vrouwelijke auteurs in de literaire canon

18 +

Literatuur


Meer diversiteit in de literaire canon. Dat is het opzet van auteurscollectief Fixdit. Lees vier avonden mee door vrouwen geschreven literaire klassiekers uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Schrijverscollectief Fixdit streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld. Het deed in januari 2021 veel stof opwaaien: in essays in Trouw en De Standaard betoogden auteurs Manon ... Lees meer »

Meer diversiteit in de literaire canon. Dat is het opzet van auteurscollectief Fixdit. Lees vier avonden mee door vrouwen geschreven literaire klassiekers uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Schrijverscollectief Fixdit streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld. Het deed in januari 2021 veel stof opwaaien: in essays in Trouw en De Standaard betoogden auteurs Manon Uphoff, Jannah Loontjens, Fleur Speet en Annelies Verbeke dat er nog wat blinde vlekken weg te werken zijn en nog heel wat rijkdom te ontginnen valt.

FIXDIT-LEESCLUB
Om bij te dragen aan meer diversiteit in de literaire canon organiseert Fixdit in samenwerking met de Querido Academie en het Letterenhuis de Fixdit-leesclub. Vier avonden staat er een ander boek centraal: vier door vrouwen geschreven literaire klassiekers uit de eerste helft van de twintigste eeuw die alle aandacht verdienen. De eerste leesclub zet het meeslepende en beklemmende Een revolverschot van Virginie Loveling in de kijker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online sessie
Online sessie
2000 Antwerpen
do 24 juni 2021 van 19:30 tot 21:00
do 22 juli 2021 van 19:30 tot 21:00
do 16 september 2021 van 19:30 tot 21:00
do 14 oktober 2021 van 19:30 tot 21:00
Fixdit, Querido academie i.s.m. Letterenhuis
€ 75,0
www.letterenhuis.be/nl/activiteit/vro...