u bent hier

Levensmissie: Bomen planten in het Congo Rainforest Bassin | Online

Milieu en natuur


We gaan live in gesprek met Jurgen Heytens vanuit Idiofa in Congo. Hij plant er sinds enkele jaren bos aan, samen met de lokale gemeenschappen. Het herbebossingsproject wil ontwikkeling voor de lokale bevolking verzoenen met natuurherstel. Intussen werd er reeds 2700 ha bos aangeplant, maar ook sociale activiteiten als een ziekenhuis en een vormingscentrum werden opgestart.  De uitdagingen ... Lees meer »

We gaan live in gesprek met Jurgen Heytens vanuit Idiofa in Congo. Hij plant er sinds enkele jaren bos aan, samen met de lokale gemeenschappen. Het herbebossingsproject wil ontwikkeling voor de lokale bevolking verzoenen met natuurherstel. Intussen werd er reeds 2700 ha bos aangeplant, maar ook sociale activiteiten als een ziekenhuis en een vormingscentrum werden opgestart. 
De uitdagingen zijn groot, want een groeiende bevolking ziet door een gebrek aan middelen het woud vaak als een laatste aan te snijden rijkdom. Toch gelooft Jurgen dat er stilaan een impact mogelijk is om deze neerwaartse spiraal om te keren. Hij schetst een beeld van de ontbossingsproblematiek en de uitdagingen waar hij en de lokale gemeenschappen voor staan. Hij illustreert zijn verhaal met beeldmateriaal. We gaan ook kort in gesprek met enkele lokale medewerkers en een clanoverste.
Met de groeiende steun van vrienden, kennissen, organisaties en bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen compenseren, moet het mogelijk zijn om de ambities van dit herbebossingsproject realiseren. Ook jouw bijdrage voor deze activiteit gaat integraal naar het herbebossingsproject.

Begeleiders: Jurgen Heytens

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Thuis
In mijn kot
9000 Gent
dinsdag 20 april 2021 van 19:30 tot 21:00
Avansa regio Gent
€ 5,0
info@avansa-regiogent.be
09 2242265
avansa-regiogent.be/r/9551
info@avansa-regiogent.be
www.avansa-regiogent.be