u bent hier

Mansfield.TYA - Silly Boy Blue | Les Nuits 2021

Dance


Sinds 2022 zijn Rebeka Warrior (Sexy Sushi, Kompromat) en Carla Pallone (VACΛRME) samen Mansfield.TYA. Frans Inter omschrijft hen respectievelijk als "poëet van de nacht" en "barok violiste": de synergie van de twee is door hun verschillende achtergronden des te boeiend. Het duo keert terug naar het voorplan met 'Momument ordinaire', een vijfde album dat verschijnt op Warriorecords. 45 minuten ... Lees meer »

Sinds 2022 zijn Rebeka Warrior (Sexy Sushi, Kompromat) en Carla Pallone (VACΛRME) samen Mansfield.TYA. Frans Inter omschrijft hen respectievelijk als "poëet van de nacht" en "barok violiste": de synergie van de twee is door hun verschillende achtergronden des te boeiend. Het duo keert terug naar het voorplan met 'Momument ordinaire', een vijfde album dat verschijnt op Warriorecords. 45 minuten verwennen de dames ons met elektronische poëzie, bijna volledig gezongen in het Frans, en met een stevige new wave-toets. Op deze dertien nummers werken Rebeka en Carla samen met FanXoa en Odezenne; het resultaat is catchy en dansbaar.

SILLY BOY BLUE
Achter Silly Boy Blue schuilt Ana Benabdelkarim, een artiest uit Nantes die zichzelf gevestigd heeft in Parijs. Op haar debuut-ep 'But you will' toont de Française zich meester van de melancholie met prachtige liedjes als 'The fight' en 'Cecilia', die eerder bij de Angelsaksische dan bij de hexagonale cultuur aansluiten. Inspiratie vindt Ana dan ook bij artiesten als pre-Ziggy Stardust David Bowie, glam rock in het algemeen en new wave uit de jaren tachtig. Dat vertaalt zich in nummers met een straffe melancholie, de nodige dramatiek, een soort robotische Lana Del Rey-sound waarvan je niet wist dat je 'm nodig zou hebben. Silly Boy Blue was een van de uitblinkers op het invloedrijke showcasefestival Printemps De Bourges en dankt daaraan haar welverdiend plekje in de affiche van Les Nuits.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Botanique
Koningsstr. 236
1210 Sint-Joost-Ten-Node
zondag 12 september 2021 van 21:00 tot 23:59
Botanique
€ 25,5
022183732
info@botanique.be
www.botanique.be