u bent hier

Met je smartphone de landverhuizers achterna


Antwerpen en Red Star Line zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Miljoenen landverhuizers zijn in Antwerpen gearriveerd en weer vertrokken. Dat heeft zijn sporen nagelaten. De Red Star Line app vestigt uw aandacht op de sporen en brengt de verhalen weer tot leven. Download de app en bekijk de stad door de ogen van de landverhuizers.Op het hoogtepunt van de activiteiten van de Red Star Line Lees meer »

Antwerpen en Red Star Line zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Miljoenen landverhuizers zijn in Antwerpen gearriveerd en weer vertrokken. Dat heeft zijn sporen nagelaten. De Red Star Line app vestigt uw aandacht op de sporen en brengt de verhalen weer tot leven. Download de app en bekijk de stad door de ogen van de landverhuizers.
Op het hoogtepunt van de activiteiten van de Red Star Line vertrokken er wekelijks twee schepen. Iedere week trokken tot bijna 3000 landverhuizers van het Centraal Station richting Rijnkaai. De landverhuizers keken hun ogen uit maar ook de lokale bevolking wist soms niet goed wat te denken van de mensenstromen in de straat. De landverhuizerseconomie draaide op volle toeren. De Red Star Line was erg aanwezig in de stad.

Vele jaren later zijn de sporen van deze geschiedenis grotendeels verdwenen. Een smartphone-applicatie brengt deze weer tot leven.

Met de stemmen van Warre Borgmans en Katelijne Verbeke.

Praktisch

Beschikbaar in NL en EN
Duur: eigen tempo
Afstand: 4 kilometer
Voor iPhone en Android
Gratis
Vertrek: Centraal Station
Aankomst: Red Star Line Museum
Bus 17 brengt u terug naar het Centraal Station
Gebruiksaanwijzing

VOORAF

Ga naar de App Store of Google play
Installeer de app op je Smartphone

Tip: download de app vooraf

Het downloaden van de tour neemt tijd in beslag. U doet dit best op een plek met een snelle internetverbinding. Eens de tour op uw telefoon staat, moet u niet voortdurend met het internet verbonden zijn.

Open de app.
Kies onderaan voor 'tours'.
Maak uw keuze tussen de Engelse of Nederlandse versie.
Klik rechts boven op de knop 'download'.
Meld u via Facebook of maak een nieuw gebruikersaccount.
Tip: neem een lader voor je smartphone mee. Aan het onthaal van het museum helpen we uw vermoeide telefoon er graag bovenop.

Tip: neem een hoofdtelefoon mee.
Tip: Download een stadsplan van de wandelroute op www.redstarline.be


VERTREK

Kies nogmaals ‘tours’ en klik op de startknop in de rechterbovenhoek.
Klik op de rode knop ‘Ga naar de kaart’ onder de foto.
De wandeling staat voor u uitgestippeld.
Wandel van halte naar halte en geniet onderweg van de verhalen van de Red Star Line. De toer eindigt aan het Red Star Line Museum.
U kunt de wandeling ook in verschillende etappes afleggen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
Red Star Line
gratis
www.redstarline.be