u bent hier

Orchideeën op en langs St-Pietersberg


Orchideeën op en langs St-Pietersberg. St-Pietersberg is één van de mooiste natuurparels van zowel Vlaanderen, als Wallonië en Nederland. De kalkgraslanden zijn uniek in West-Europa en behoren tot de meest bio-diverse biotopen ter wereld. Vanaf half mei tooien ze zich met prachtige orchideeën en fladderen er menig zeldzaam mooie vlinders. Een droom voor natuurfotografen. Ook cultureel behoren ... Lees meer »

Orchideeën op en langs St-Pietersberg.

St-Pietersberg is één van de mooiste natuurparels van zowel Vlaanderen, als Wallonië en Nederland. De kalkgraslanden zijn uniek in West-Europa en behoren tot de meest bio-diverse biotopen ter wereld. Vanaf half mei tooien ze zich met prachtige orchideeën en fladderen er menig zeldzaam mooie vlinders. Een droom voor natuurfotografen. Ook cultureel behoren ze tot de oudste sites waar mensen verbleven en de berg is dan ook een kluwen van uitgehouwen grotten en gangenstelsels. Oude schapen en geitenrassen worden er ingezet voor het natuurbeheer.

Dodoens beschrijft in zijn boeken al uitgebreid de bijzondere flora van St-Pietersberg. Ikzelf was er half de jaren tachtig elk jaar aan de slag om de cultuur-natuur te beheren. Ook hier kent de St-Pietersberg een lange traditie, in 2019 was ik één van de gasten op het jubileum van 40 jaar natuurbeheer op de verschillende delen van St-Pietersberg een niet te missen natuurmonument.

Info: Peter Hendrickx gsm 0471 53 18 85

Afspraak: Lokaal De Putter Tinstraat n°9 2580 Putte donderdag 13 mei 2021 OLH Hemelvaart om 09u00 einde omstreeks 18u00. We carpoolen van hier naar St-Pietersberg ongeveer 100 km enkel. Lunchpakket en drank meebrengen.

Inschrijven via de website van Natuurpunt of door een mailtje naar peter1253hendrickx@gmail.com .

Toon kaart Lokaal De Putter
Tinstraat 9
2580 Putte
do 13/05/21 van 09:00 tot 18:00
Natuurpunt De Putter
Sign Up Sign Up
peter_hendrickx@belgacom.net
0471531885
www.natuurpunt.be/agenda/orchidee%C3%...