u bent hier

Partituren maken op de PC (Musescore) - online lessenreeks

10 +

Creativiteit


Muzieknotatiesoftware kan ongelooflijk praktisch zijn bij het snel en duidelijk noteren van jouw partituren. Met MuseScore kan het snel, eenvoudig én gratis. In de beginnerscursus leren we stap per stap noten en symbolen ingeven. Het uiteindelijke doel is het kunnen noteren van een meerstemmige partituur met normale schriftuur (noten dus!). Wat leer je in deze cursus? - een partituur kunnen ... Lees meer »

Muzieknotatiesoftware kan ongelooflijk praktisch zijn bij het snel en duidelijk noteren van jouw partituren. Met MuseScore kan het snel, eenvoudig én gratis.

In de beginnerscursus leren we stap per stap noten en symbolen ingeven. Het uiteindelijke doel is het kunnen noteren van een meerstemmige partituur met normale schriftuur (noten dus!).

Wat leer je in deze cursus?

- een partituur kunnen aanmaken vanaf het openen van het programma tot en met exporteren naar gangbaar formaat (MuseScore, pdf en MP3)
- partituur kunnen schrijven met behulp van muis en toetsenbord waarbij men kan gebruik maken van maatwissels, toonaardwissels, accidentals en symbolen.
- Kennis hebben over hoe het programma MuseScore in elkaar zit (paletten systeem, noteninvoer, sneltoetsen, menuopbouw, instellingenoverzicht)

De lesgever

Johan Temmerman is een software ingenieur met passie voor muziek. Daarnaast ondersteunt hij in zijn vrije tijd een aantal bands en koren met klank- & lichtmateriaal. In 2005 behaalde hij zijn hogere graad orgel aan de muziekacademie van Deinze.

Sinds 2015 is hij op vrijwillige basis betrokken bij de ontwikkeling van MuseScore; hij schreef enkele plugins voor het programma en is verantwoordelijk voor het correct afspelen van herhalingen & sprongen. Ook kan je hem regelmatig op het forum terugvinden onder de naam jeetee.

Nieuw dit schooljaar

- onze workshops (lessenreeksen van meerdere sessies) gaan online door.
- na inschrijving krijg je een toegangslink voor het gehele gezin

Deze workshop is toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Muziekschool De Pinte (hoofdschool)
Polderdreef 42
9840 De Pinte
Van 25 april 2021 tot 16 mei 2021 (zo van 10:30 tot 11:45)
Muziekschool De Pinte, vzw
€ 45,0
www.muziekschooldepinte.be/activiteit...
info@muziekschooldepinte.be