u bent hier

Poëzieroute in De wereld van Kina: het Huis

10 +


De natuur is een wondere wereld vol bizarre, mooie, ongelofelijke schepsels. De stoere dino’s en de breekbare vleugels van de vlinders. De enorme variatie aan schelpen en vogels. Het wonderlijke leven is soms nauwelijks onder woorden te brengen. Laat nu juist dat het doel zijn van de nieuwe poëzieroute in De wereld van Kina: het Huis.Op maandag 16 mei 2016 open van 14 tot 17.30 uur De natuur ... Lees meer »

De natuur is een wondere wereld vol bizarre, mooie, ongelofelijke schepsels. De stoere dino’s en de breekbare vleugels van de vlinders. De enorme variatie aan schelpen en vogels. Het wonderlijke leven is soms nauwelijks onder woorden te brengen. Laat nu juist dat het doel zijn van de nieuwe poëzieroute in De wereld van Kina: het Huis.Op maandag 16 mei 2016 open van 14 tot 17.30 uur

De natuur is een wondere wereld vol bizarre, mooie, ongelofelijke schepsels. De stoere dino’s en de breekbare vleugels van de vlinders. De enorme variatie aan schelpen en vogels. Het wonderlijke leven is soms nauwelijks onder woorden te brengen. Laat nu juist dat het doel zijn van de nieuwe poëzieroute in De wereld van Kina: het Huis.

Tijdens de tocht door het museum betoveren niet alleen de dieren maar ook de gedichten. Al snel merken de jongeren dat poëzie niet alleen over de maan en de liefde gaat. Ook over slakken en krokodillen is er ooit iets moois geschreven. Het blijft niet alleen bij lezen natuurlijk. De jongeren krijgen opdrachtjes waardoor ze zelf aan het schrijven gaan. Het begin is niet zo moeilijk maar hun fantasie tegenhouden en stoppen met schrijven is een andere verhaal. De jongeren brengen hun ganzenveer, potlood of mooiste pen mee en laten de dichter in zich los.

Praktisch
Toegangsprijs museum: 3 euro, kinderen tot en met 18 jaar gratis, reductietarieven gratis – 2 euro
Prijs boekje poëzieroute: 50 cent
Openingsuren: maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 17 uur, zondag van 14 tot 17.30 uur
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Reserveren voor schoolgroepen: tel. 09 244 73 75 ( educatieve dienst)

De wereld van Kina is opnieuw open van maandag tot vrijdag, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Op zon- en feestdagen blijven de deuren gesloten.
Je kan het museum enkel met je gezin bezoeken. Je kiest vooraf of je in de voormiddag of in de namiddag komt. Je bezoek reserveren is verplicht.

Het museum is open maar door de coronamaatregelen zal je bezoek er zeker anders uitzien. Daarom kan je met het ticket dat je aan de balie kocht, binnen de zes maanden nog eens terugkomen.

Hoe reserveer ik mijn bezoek?
- Je bezoek aan De wereld van Kina: het Huis reserveren kan enkel telefonisch. Doe dat, bij voorkeur, minstens één dag vooraf. Bel naar 09/323 62 50 (van maandag tot vrijdag, van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur).
- Je geeft door of je in de voor- (9 uur) of namiddag (13.30 uur) komt en met hoeveel personen.
- Op de dag van het bezoek ben je stipt op het aanvangsuur van jouw tijdsblok aanwezig. Je kiest zelf wanneer je het bezoek beëindigt (rekening houdend met de sluitingsuren).

Hoe verloopt mijn bezoek?
- Op de dag van het bezoek ben je stipt op het aanvangsuur van jouw tijdsblok aanwezig. Buiten aan het museum is een wachtzone voorzien, met respect voor de social distancing-richtlijnen. Je krijgt van onze medewerkers een korte briefing waarna je op een veilige manier kan binnen gaan. Voor je binnenkomt, ontsmet iedereen z’n handen met de desinfecterende gel die zal klaar staan. Je ticket koop je op een veilige manier aan de balie. De betaling kan enkel met bancontact.
- Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedere bezoeker boven 12 jaar. Rugzakken laat je best thuis, ze mogen niet binnen in het museum en de vestiaire en lockers zijn gesloten. Jassen hou je zelf bij tijdens je museumbezoek.
-De lift kan voorlopig niet gebruikt worden.
- Het museum is open, maar je bezoek zal er door de coronamaatregelen zeker anders uitzien. Er is een looprichting aangeduid. Alle interactieve elementen (touchscreens, spelletjes, kijkers,…) en kleine publieksruimtes (de aardbevingssimulator, de kamer met fluorescerende mineralen,…) zijn afgesloten voor bezoekers. De tentoonstellingen Zapland, ‘k Zag 2 beren en Goede Minnaars kan je niet bezoeken. De cafetaria en de museumshop blijven gesloten.
- Het is in deze periode ook niet mogelijk om één van de museumzoektochten te doen. Heb je zelf een smartphone of tablet bij? Dan krijg je met de Erfgoedapp wel leuke weetjes en spelletjes bij de tentoonstelling ‘Kei-Cool’.

Is mijn bezoek aan het museum veilig?
- Door de verplichte reservatie, beperken we het aantal bezoekers in het museum en kunnen we maximaal de richtlijnen van social distancing garanderen.
- Aan de ingang zal een tafel staan met desinfecterende gel zodat iedereen bij binnenkomst de handen kan ontsmetten.
- De balie, contactpunten en het sanitair worden regelmatig gereinigd. In de toiletten hangen affiches met hygiënische maatregelen. We verwachten dat iedere bezoeker die volgt.

Kan ik iets eten of drinken in het museum?
Dat is voorlopig niet mogelijk. De cafetaria blijft gesloten. Eten of drinken in het museum mag niet.

Toon kaart De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14
9000 Gent
De wereld van Kina: het Huis
€ 5,0
kinahuis@stad.gent
+32 9 3236250
www.dewereldvankina.be
dewereldvankina.stad.gent/nieuws/de-w...