u bent hier

Predikheerlijke zomer: Verhalen met Kris Van Steenberge en Geert Briers


In 2019 wandelden Kris Van Steenberge en Geert Briers vijf dagen strandbreed van Bray-Dunes naar Cadzand, met de roman De Advocaat en de Zeiler als resultaat, minstens. Omgeven door de luwte van het Predikherenklooster gaan ze met elkaar in gesprek en lezen voor uit eigen werk. Kris Van Steenberge is (toneel)schrijver, regisseur en docent. Verhalen van zijn ooit inwonende grootvader over de ... Lees meer »

In 2019 wandelden Kris Van Steenberge en Geert Briers vijf dagen strandbreed van Bray-Dunes naar Cadzand, met de roman De Advocaat en de Zeiler als resultaat, minstens. Omgeven door de luwte van het Predikherenklooster gaan ze met elkaar in gesprek en lezen voor uit eigen werk.

Kris Van Steenberge is (toneel)schrijver, regisseur en docent. Verhalen van zijn ooit inwonende grootvader over de ‘Groote Oorlog’ vormen de kiem voor zijn gelauwerde debuutroman Woesten. Als toneelauteur vertaalde hij zijn debuutroman Woesten naar een theatertekst en schreef hij Adela en Helena, beide stukken in een regie van Ignace Cornelissen.

Geert Briers debuteert als dichter met Rots me in al je brandingen (2013) en werkt het thema Liefde uit tot een trilogie: Zullen we ooit vulkanen zijn (2016) en Voor wie de liefde (2018).

Met de steun van Literatuur Vlaanderen.

Foto: Benny De Grove.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
zondag 11 juli 2021 van 06:00 tot 17:00
Cultuurcentrum Mechelen
€ 8,0
cultuurcentrum.mechelen.be/verhalen-m...