u bent hier

Provinciaal Groendomein Rivierenhof

1 +

Politiek en maatschappij


Het Rivierenhof is een gedroomd speelterrein voor jongeren. In de kinderboerderij, de sprookjesachtige speeltuin, het sprookjeshuis, de sportveldjes, de avonturenhoek en de grote grasvelden, vind je alles om je uit te leven. Ravotten, je uitleven, alles en iedereen rond je vergeten, je helemaal laten gaan, ... in het Rivierenhof kan het allemaal! SPEELTUIN: DE BURCHT VAN KONING ARTHUR Voor ... Lees meer »

Het Rivierenhof is een gedroomd speelterrein voor jongeren. In de kinderboerderij, de sprookjesachtige speeltuin, het sprookjeshuis, de sportveldjes, de avonturenhoek en de grote grasvelden, vind je alles om je uit te leven.

Ravotten, je uitleven, alles en iedereen rond je vergeten, je helemaal laten gaan, ... in het Rivierenhof kan het allemaal!

SPEELTUIN: DE BURCHT VAN KONING ARTHUR
Voor iedere leeftijd hebben we een speelhoek op maat. Zo kunnen de kleinsten rustig ontdekken en verkennen zonder door ouderen omver gelopen te worden. De speeltuin nodigt uit tot spelen in een wereld die kinderen zelf creëren.

AVONTURENHOEK
Ben je ouder dan twaalf jaar? Tijd voor een echte uitdaging! In onze avonturenhoek moet je niet alleen snel zijn. Ook je evenwicht, kracht en uithoudingsvermogen worden op de proef gesteld. Samen met vrienden of alleen leg je dit parcours af. Wie zou er eerst aan de bel trekken?

SPEELBOS
Wanneer je komt wandelen of ravotten in het park, vragen we je om op de wandelwegen te blijven. Maar wat is er leuker dan eens te rollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken. Daarvoor moet je in het speelbos zijn.

KINDERBOERDERIJ
Zowel volwassenen als kinderen kunnen er in contact komen met de dieren van de boerderij. We halen je weg van de tv en van de computerspelletjes, en sturen je de wei in tussen de schapen en geiten. Of je kunt konijntjes knuffelen nadat je de koeienstal hebt bezocht, en nog veel meer.

Elke woensdagnamiddag van 13 tot 16 uur EN elke 1ste en 3de zondag van de maand van 10 tot 16 uur.
Inkom gratis.

SPROOKJESHUIS
De vertellingen van het Sprookjeshuis zijn geschikt voor kinderen van de derde kleuterklas en de eerste graad van het lager onderwijs. Op zondag zet het huisje zijn deuren open voor families, groepen, jeugd- en andere verenigingen. De vertellers nemen de luisteraars met verhalen mee door de verschillende kamers en plekjes van het Sprookjeshuis. Zo kunnen de kinderen hun eigen creativiteit ontplooien. Het sprookjeshuis is gelegen aan de spiegelvijver van het Rivierenhof, errond ligt een sprookjestuin met houten sprookjesbeelden.

De vertelling loopt van 14 tot 15.30 uur. Verzamelen voor het Sprookjeshuis om 13.45 uur.
Reserveren kun je telefonisch van 9 tot 17 uur tijdens werkdagen op het nummer 03 324 82 70, via info@schranshoeve.provant.be of via het online reservatieformulier. Doe dit minstens twee weken op voorhand.

Toon kaart Beschrijving niet beschikbaar
Turnhoutsebaan 232
2100 Deurne
Ma Van 0:00 tot 0:00 Di Van 0:00 tot 0:00 Wo Van 0:00 tot 0:00 Do Van 0:00 tot 0:00 Vr Van 0:00 tot 0:00 Za Van 0:00 tot 0:00 Zo Van 0:00 tot 0:00
gratis
info@groenantwerpen.provant.be
+32 3 360 52 00
www.provant.be/rivierenhof