u bent hier

Provinciedomein Huizingen


Wandelen, zwemmen in het openluchtzwembad, een spelletje minigolf, roeien op de vijver rond het kasteel, een rit door het park met het toeristisch treintje, minicars voor de kleintjes,... Samen met het gezin, familie of vrienden beleef je gegarandeerd een leuke dag in het Domein van Huizingen. RECREATIE Roeivijver met roeiboten en pedalo's, toeristisch treintje door het park heen, minicars ... Lees meer »

Wandelen, zwemmen in het openluchtzwembad, een spelletje minigolf, roeien op de vijver rond het kasteel, een rit door het park met het toeristisch treintje, minicars voor de kleintjes,... Samen met het gezin, familie of vrienden beleef je gegarandeerd een leuke dag in het Domein van Huizingen.

RECREATIE
Roeivijver met roeiboten en pedalo's, toeristisch treintje door het park heen, minicars voor de kleinsten, speeltuinen afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen, verwarmd openlucht recreatiezwembad voor het hele gezin.
Het domein biedt ook verschillende speeltuinen aan voor de verschillende leeftijdsgroepen. Terwijl de kinderen zich naar hartenlust uitleven, kunnen ouders zich bij een drankje ontspannen op het aangrenzende terras. Voor kinderen tot 8 jaar is er de themaspeeltuin "Het betoverde boomvolk". Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen terecht in de gloednieuwe speeltuin met als thema "Over de muur". Het is een spectaculair, vernieuwend en uniek speellandschap met onder andere een klauterveld, schommels en een reuzentoren met 3 supersnelle glijbanen.

De attracties zijn open van 1 april tot 30 september: ma-vr van 11-18 uur, za-zo van 11-19 uur. Het zwembad is open van 1 mei tot 15 september van 11-18 uur. OPGELET: de kassa van het zwembad sluit om 17 uur!
Het is raadzaam om bij slechte weersomstandigheden contact op te nemen met het provinciedomein (tel. +32 2 3830020). Het zwembad en de attracties kunnen vanwege het slechte weer gesloten blijven.

KASTEEL VAN HUIZINGEN
Wanneer je het provinciedomein binnenkomt, zie je meteen het eeuwenoude kasteel voor je liggen. Rondom het kasteel ligt een grote roeivijver waarop bezoekers met waterfietsen of roeibootjes kunnen rondvaren. Ten zuidoosten van het kasteel, langs de Vijverdreef, liggen de ijskelders van het kasteel. In die aparte gebouwen, volledig met aarde overdekt en met de ingang naar het noorden gericht, bewaarden de vroegere kasteelheren het ijs dat ze in de winter uit de vijvers haalden.

TUINEN
De als monument erkende Rotstuin, gelegen tegen een heuvelrug, is uniek in zijn soort. Laat je leiden door het kabbelende water en geniet terwijl van 1200 soorten bloemen en planten.
Het domein heeft een blindentuin van 75 hectare. Dankzij praatpalen, braillebordjes met de benaming van de fleurige bloemen en de heerlijke bloemengeuren kunnen ook mensen met een visuele beperking genieten van de plantenrijkdom in het domein.
Op het 55 ha groot heuvelig terrein met talrijke loof- en naaldbomensoorten bevind je je in een waar wandelparadijs. In de maanden april en mei is de grond bovendien bedekt met een bloementapijt van bosnarcissen en boshyacinten. Uitgestippelde wandelroutes kan je aan het infopunt in het domein verkrijgen.

Toon kaart Provinciedomein Huizingen
Torleylaan 100
1654 Huizingen
Ma Van 0:00 tot 0:00 Di Van 0:00 tot 0:00 Wo Van 0:00 tot 0:00 Do Van 0:00 tot 0:00 Vr Van 0:00 tot 0:00 Za Van 0:00 tot 0:00 Zo Van 0:00 tot 0:00
Provinciedomein Huizingen
provinciedomein.huizingen@vlaamsbrabant.be
+32 2 3830020
www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultu...