u bent hier

Python & Raspberry Pi voor Makers, 15+, minireeks vanaf 9/06/2021

13 +

Wetenschap


Wat? Wil je ontdekken hoe je een app voor op je smartphone kan maken? of heb je een app nodig voor je project? Dan is dit traject voor jou. Met App Inventor kan je applicaties voor Android-telefoons ontwikkelen met behulp van een webbrowser en een aangesloten telefoon of emulator. De App Inventor-servers slaan uw werk op en helpen u uw projecten bij te houden. We exploreren dan de ... Lees meer »

Wat?
Wil je ontdekken hoe je een app voor op je smartphone kan maken? of heb je een app nodig voor je project? Dan is dit traject voor jou. Met App Inventor kan je applicaties voor Android-telefoons ontwikkelen met behulp van een webbrowser en een aangesloten telefoon of emulator. De App Inventor-servers slaan uw werk op en helpen u uw projecten bij te houden.
We exploreren dan de mogelijkheden om AI projecten uit te werken in deze omgeving, we focussen vooral op image recognition. Voor wie het nog niet weet AI staat voor Artificial Intelligence (AI), denk dus bijvoorbeeld aan apps waarmee je objecten kan herkennen, of taal bewerken, reageren op stem commando’s, … . We leren je aan hoe je dit in de praktijk aanpakt en werken verschillende voorbeelden uit.

De ontwikkelomgeving App Inventor wordt ondersteund voor Mac OS X-, GNU / Linux- en Windows-besturingssystemen en verschillende populaire Android-telefoon modellen. Applicaties die met App Inventor zijn gemaakt, kunnen op elke Android-telefoon worden geïnstalleerd.

Hoe?
De lessen gaan online via zoom door. Deelnemers krijgen enkele dagen voor de start de zoomlink voor de sessies. Er is mogelijkheid tot 1-1 vragen/extra uitleg tijdens de openlabs te Ingegno MakerSpace op do avond of zaterdag namiddag. Uiteraard is afspreken online met de lesgever ook een optie.
Lesmateriaal en recordings van de sessies worden uitsluitend met de deelnemers gedeeld.

Voorkennis. Je beschikt over een Android smartphone en ken je er de basis functionaliteiten.

Wil je meer stof voor makers? Surf naar FabZero: Inclusieve KET’s, ingericht door De Creative STEM.

Details
For who? 15+
When? 3 woensdagavonden 9/06, 16/06, 23/06 van 18u00 tot 21u00
Allowed: maximum 12
Time: 18u00 tot 21u00;
Price: 35€.
Register: Vul dit formulier in

STEM-activiteit ondersteund door Ingegno.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Ingegno Maker Space
Antoon Catriestraat 6
9031 Drongen (Gent)
wo 9 juni 2021 van 18:00 tot 21:00 wo 16 juni 2021 van 18:00 tot 21:00 wo 23 juni 2021 van 18:00 tot 21:00
Ardlab - Ingegno - De Creatieve STEM
€ 35,0
ingegnomakerspace.github.io/inclusiev...