u bent hier

Songs of Nature

Klassieke muziek


SONGS OF NATURE Händel ontmoet Henderickx B’Rock, ensemble Ilse Eerens, sopraan Shuang Zou, scenisch concept Dan Potra, scenografie Mario Devetak, video Peter Quasters, licht Lieve Pynoo, kostuums PROGRAMMA Georg Friedrich Händel Neun deutsche Arien, HWV 202-210 Wim Henderickx nieuwe composities voor instrumentaal ensemble (in opdracht van B’Rock Orchestra) Op zoek naar de filosofische wortels ... Lees meer »

SONGS OF NATURE
Händel ontmoet Henderickx

B’Rock, ensemble
Ilse Eerens, sopraan
Shuang Zou, scenisch concept
Dan Potra, scenografie
Mario Devetak, video
Peter Quasters, licht
Lieve Pynoo, kostuums

PROGRAMMA
Georg Friedrich Händel
Neun deutsche Arien, HWV 202-210
Wim Henderickx
nieuwe composities voor instrumentaal ensemble (in opdracht van B’Rock Orchestra)

Op zoek naar de filosofische wortels van de wereldwijde bezorgdheid over het klimaat komt men vroeg of laat in de achttiende eeuw terecht. Een denker als Rousseau is niet alleen de schutspatroon van de beschavingskritiek en van de romantiek, maar ook van hedendaagse milieubewegingen.

Dat aan het einde van de barokperiode een nieuw soort natuurbeleving kwam opzetten, documenteren ook de Neun deutsche Arien van Georg Friedrich Händel. Voor deze intieme liederencyclus maakte Händel gebruik van gedichten van de vroege romanticus Barthold Heinrich Brockes. Hij weet de roerende schoonheid van de natuur met veel gevoel te omschrijven.

Het Belgische barokensemble B’Rock en de sopraan Ilse Eerens laten de Neun deutsche Arien in dialoog gaan met korte composities voor barokensemble van de Antwerpse componist Wim Henderickx. De Chinese theaterregisseur Shuang Zou en Muziektheater Transparant zorgen voor het scenisch concept van deze productie.

productie: B’Rock, Muziektheater Transparant

coproductie: Klarafestival, BOZAR, Perpodium, Concertgebouw Brugge

in samenwerking met: Operadagen Rotterdam, Shanghai Symphony Orchestra and Metropolitan Museum of Fine Arts New York

met de steun van: Tax Shelter of the Belgian Federal Government
thanks to: deSingel.

gestreamd vanuit / in samenwerking met: Kaaitheater

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Klarafestival online
Auguste Reyerslaan 52
1030 Schaarbeek (Brussel)
Van di 13 april 2021 00:00 tot za 24 april 2021 23:59
Klarafestival
gratis
www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podi...