u bent hier

Strandlabo: strandvondsten en doe-activiteiten

1 +


Met een mobiel strandlabo bij de hand onderzoeken we alles wat we op het strand aantreffen: van zandkorrels tot schelpkokerwormen, van zeeappels tot zeepokken, van strandvlooien tot strandkrabben maar ook afval en de mogelijke problemen. Tussen 12 uur en 16 uur kan je ons terugvinden aan het einde van de zeedijk ter hoogte van de Gadeynehelling. Doorlopend ben je welkom aan onze stand, krijg ... Lees meer »

Met een mobiel strandlabo bij de hand onderzoeken we alles wat we op het strand aantreffen: van zandkorrels tot schelpkokerwormen, van zeeappels tot zeepokken, van strandvlooien tot strandkrabben maar ook afval en de mogelijke problemen.

Tussen 12 uur en 16 uur kan je ons terugvinden aan het einde van de zeedijk ter hoogte van de GadeynehellingDoorlopend ben je welkom aan onze stand, krijg je uitleg en gaan er korte doe-activiteiten door onder leiding van de aanwezige gidsen.
Schelpen zoeken en bij naam brengen, welk afval laten de mensen zoal achter, spelletjes rond strandvondsten, zeewater scheppen en onderzoeken, misschien komt er een kruier op bezoek, enz. Kortom voor elk wat wils.

We staan niet alleen stil bij wat we zien: ook microplastics, de verzuring van de zee en de klimaatopwarming kom(t)en aan bod. Bekijk met Natuurpunt en het strandlabo het strand eens door een andere bril! 
 
Inschrijven is niet nodig. iedereen is tussen 12 en 16 uur welkom. Trek je laarzen aan!

PRAKTISCHE INFO

 • Welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.

 • Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de gids.
  Het aantal stops wordt beperkt en er wordt per stop voldoende spreiding voorzien.

 • Vanaf 12 jaar verplicht om je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen.

 • Raak geen objecten aan.

 • Meebrengen:
  • laarzen
  • ontsmettingsgel of spray (1 per persoon of gezin wordt aangeraden)
  • mondmasker (1 per persoon verplicht te dragen vanaf 12 jaar)

Aanbeveling voor risicogroepen

Als u tot een risicogroep behoort - senioren (65+) of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening - dient u af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico’s tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat u alleen (eventueel in overleg met uw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van uw persoonlijke situatie. Heeft u vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Hoek Gadeynehelling met Zeedijk
Gadeynehelling 1
8370 Blankenberge
woe 14/07/21 van 12:00 tot 16:00
Natuurpunt Blankenberge
Sign Up Sign Up
uitkerksepolder@natuurpunt.be
050 42 90 40
www.natuurpunt.be/agenda/strandlabo-s...