u bent hier

Strandvondsten tussen eb en vloed


De getijdenzone is dat deel van de kust, dat ligt tussen het hoogste niveau dat het water bereikt als het vloed is en het laagste wanneer het eb is. Alle planten en dieren tussen deze twee lijnen is onderworpen aan de getijden. Je gaat samen met een deskundige gids (ook een Franstalige) op zoek naar wat er aangespoeld is. Schelpen, eikapsels, algen, wieren, krabben, zeesterren, ....Op de ... Lees meer »

De getijdenzone is dat deel van de kust, dat ligt tussen het hoogste niveau dat het water bereikt als het vloed is en het laagste wanneer het eb is. Alle planten en dieren tussen deze twee lijnen is onderworpen aan de getijden. Je gaat samen met een deskundige gids (ook een Franstalige) op zoek naar wat er aangespoeld is. Schelpen, eikapsels, algen, wieren, krabben, zeesterren, ....Op de wandeling wijst de gids je uiteraard op de scholeksters, de strandpluvieren en de strandlopertjes!

Een unieke kans dus om het strand eens door een andere bril te bekijken! Afspraak om 10u00 op de hoek van de Gadeynehelling/Zeedijk. Breng alvast een loepje en een zak mee.

PRAKTISCHE INFO

OPGELET! INSCHRIJVEN VERPLICHT

>> PRAKTISCHE (CORONA) INFO + INSCHRIJVINGSFORMUMIER VOLGEN LATER OP DEZE PAGINA


Toon kaart Hoek Gadeynehelling met Zeedijk
Gadeynehelling
8370 Blankenberge
woe 11/08/21 van 10:00 tot 12:00
Natuurpunt Blankenberge
Sign Up Sign Up
uitkerksepolder@natuurpunt.be
050 429040
www.natuurpunt.be/agenda/strandvondst...