u bent hier

SWING (10+)

9 +

Meerdere kunstvormen, Circus, Tekst en muziektheater, Jazz en blues, Mime en bewegingstheater, Amusementsmuziek


Tijdens het laatste weekend van maart strijkt het circustheater Circus Ronaldo neer in Beersel met hun nieuwe voorstelling SWING. Nestel je neer in hun charmante circustent, laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren 40 en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde. Tijdens het laatste weekend van mei strijkt het circustheater Circus Ronaldo neer in Beersel met hun ... Lees meer »

Tijdens het laatste weekend van maart strijkt het circustheater Circus Ronaldo neer in Beersel met hun nieuwe voorstelling SWING. Nestel je neer in hun charmante circustent, laat een zoetgevooisde stem je meevoeren naar de jaren 40 en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde.

Tijdens het laatste weekend van mei strijkt het circustheater Circus Ronaldo neer in Beersel met hun nieuwe voorstelling SWING. Een frisse waaier van speelse allround artiesten en muzikanten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de gouden jaren 40. Nestel je neer in hun charmante circustent en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde. Wie wil dat nu niet zien?

De eerste voorstelling waarmee circus Ronaldo in 1996 de internationale aandacht trok, is onderweg ontstaan… al spelend… Op het ritme waar een boom mee groeit. De eigenzinnige spektakelvorm groeit steeds van binnenuit en elke nieuwe beweging heeft diepe wortels in het verleden van hun oude familietraditie. De traditie wordt telkens opnieuw bevrucht door een veranderlijk publiek, door nieuwe spelers en door gepassioneerde medewerkers die het gezelschap verrijken, en door de sterke invloeden van het onderweg zijn.

Intussen speelt Circus Ronaldo al meer dan twintig jaar in prestigieuze theaterhuizen en op grote Circus- en Kunstenfestivals doorheen Europa en ver daarbuiten. Maar met evenveel liefde en passie spelen ze nog steeds in de kleinste dorpen van Vlaanderen. Met voorstellingen als COMMEDIANTENTHEATER, LAZZI, FILI, CIRCENSES en AMORTALE toerden ze van Reykjavik in het noorden tot Lissabon in het zuiden, van Canada tot Australië en Nieuw-Zeeland. Het gezelschap werd dan ook in 1998 uitgeroepen tot Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen.

Met de voostelling SWING creëert Circus Ronaldo een springplank voor jonge artiesten. Een nieuwe generatie van jonge circusartiesten speelt met grote dynamiek op oude ritmes en recepten van de jaren 40.

Op het internationale mimefestival van Londen werden ze in de pers benoemd als “The missing link between traditional circus and contemporary circus”. Intussen zet ook de zevende generatie kracht bij en het ensemble groeit als een boom die niet door mensen geplant werd. Een frisse dynamiek van een jonge generatie en de doorleefde wijsheid van de oudere generatie. Dit alles wordt samengebracht in een natuurlijke symbiose van spelen en leven in een bijzondere wereld. Circus Ronaldo leeft in een eigenzinnig ritme, op maat van de eenvoud en de echtheid, versterkt en omarmd door een creatieve groep van bijzondere mensen. Op de scène, in de piste, achter de schermen, in de ateliers, op de weg en achter de computer.

Geloof ons vrij, het zestal van SWING zal je niet alleen charmeren met hun humor en doldwaze fratsen, maar je ook verliefd doen worden op hun ongekunstelde authenticiteit.

CIRCUS RONALDO
Kasteel van Beersel
Lotsestraat 65
1650 Beersel
vr 28 mei 2021om 20:00za 29 mei 2021om 20:00zo 30 mei 2021om 20:00
CC de Meent
€ 20,0
Bestel tickets
www.demeent.be/nl/event/4890/swing-10-