u bent hier

The Polar Project - JAN DE DEKEN GEANNULEERD

Milieu en natuur


Jan De Deken is journalist en maakt vooral reportages voor VRT & Knack Op 30 september werd ‘The Polar Project’ van Jan De Deken gelanceerd. Dit is het eerste Nederlandstalige multimediale magazine dat zich volledig toespitst op het thema van deze tijd: HET KLIMAAT! Voor het lanceringsdossier maakte Jan De Deken samen met Thomas Ceulemans de Vranckx-documentaire ‘Amazones’. Het Amazonewoud en ... Lees meer »

Jan De Deken is journalist en maakt vooral reportages voor VRT & Knack

Op 30 september werd ‘The Polar Project’ van Jan De Deken gelanceerd.
Dit is het eerste Nederlandstalige multimediale magazine dat zich volledig toespitst op het thema van deze tijd: HET KLIMAAT!

Voor het lanceringsdossier maakte Jan De Deken samen met Thomas Ceulemans de Vranckx-documentaire ‘Amazones’. Het Amazonewoud en de minder bekende Cerrado in Brazilië staan in brand. De inheemse bevolking wordt als eerste door de rook bevangen, maar vecht terug. Ze volgen in Brazilië drie sterke inheemse leidsters waaronder Sonia Guajajara.

Met The Polar Project trekt Jan De Deken radicaal de kaart van vernieuwende multimediale storytelling, om het verhaal van klimaatverandering op een toegankelijke en indrukwekkende manier te vertellen. Een manier die mensen niet afstoot, maar net aantrekt.

Tijdens een geanimeerde lezing vertelt Jan De Deken over de ontbossing in Brazilië en de strijd van inheemse volkeren, en over hoe we de storytelling over klimaatverandering moeten veranderen. Hij toont de documentaire Amazones (26 minuten).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC De Kruisboog - Sint-Jorisplein 20
Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen
donderdag 22 april 2021 van 20:15 tot 21:45
CC De Kruisboog
€ 10,0
dekruisboog@tienen.be
016 805 696
webshoptienen.recreatex.be