u bent hier

Trefdag Trage Wegen in Diest CORONAPROOF


Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Trefdag. Lokale werkgroepen en pleitbezorgers geven tips om trage wegen te behartigen. Het nieuwe Decreet Gemeentewegen krijgt specifieke aandacht. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand. In de voormiddag is iedereen om 9u30 welkom in het pittoreske Begijnhof van Oranjestad Diest, ... Lees meer »

Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Trefdag. Lokale werkgroepen en pleitbezorgers geven tips om trage wegen te behartigen. Het nieuwe Decreet Gemeentewegen krijgt specifieke aandacht. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand.

In de voormiddag is iedereen om 9u30 welkom in het pittoreske Begijnhof van Oranjestad Diest, op de grens tussen het Hageland en de Kempen. Deze historische stadswijk is vlot te bereiken vanuit het treinstation van Diest. Na een lichte lunch ontdekken we in de namiddag de oude stadswallen, kruisen we de Demer en verkennen we het landelijke Molenstede op de Lazarijberg rond Fort Leopold. De start van de wandeling is om 13u15.

De Trefdag is een hartelijk ontmoetingsmoment voor liefhebbers van trage wegen én alle fervente wandelaars en fietsers. Deelname is gratis. Meer info en inschrijven via www.tragewegen.be/trefdag. Vragen? Neem contact op via info@tragewegen.be of 09 / 331 59 20.

Een organisatie van Trage Wegen vzw, Landelijk Gilde Molenstede, Heemkring Molenstede en Natuurpunt Diest

 Als de COVID-19 maatregelen een fysieke trefdag weer onmogelijk maken word er een ONLINE alternatief voorzien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toon kaart Begijnhof Diest
Infirmeriestraat
3290 Diest
za 24/04/21 van 09:30 tot 17:00
Natuurpunt Diest
filip.meyermans@skynet.be
013 78 00 43
www.natuurpunt.be/agenda/trefdag-trag...