u bent hier

UITGESTELD - Verbeelding - Kunstatelier voor kinderen met Emilie Lauwers

6 +

Creativiteit


In de paasvakantie brengen we jouw wilde dromen, gekke ideeën, geniale invallen en ongeziene uitvindingen in beeld. De eerste dag gaan we als ontdekkingsreizigers op zoek naar nieuwe dieren. Als de Axolotl en de blobvis echt bestaan, dan kan alles, toch? We kijken naar de neushoorn van Dürer, de walvis van Kuniyoshi, de breakdancende beren van de Inuït en de droomkangoeroe's van de ... Lees meer »

In de paasvakantie brengen we jouw wilde dromen, gekke ideeën, geniale invallen en ongeziene uitvindingen in beeld.

De eerste dag gaan we als ontdekkingsreizigers op zoek naar nieuwe dieren. Als de Axolotl en de blobvis echt bestaan, dan kan alles, toch? We kijken naar de neushoorn van Dürer, de walvis van Kuniyoshi, de breakdancende beren van de Inuït en de droomkangoeroe's van de Aboriginals. We verknippen wat bestaat en stellen nieuwe soorten samen: langpoothamsters, pluizige krokodillen, noem maar op.

De tweede dag bedenken we een stad, een land of wereld: een eigen, grenzeloos utopia. Daarvoor reizen we in onze fantasie van Dinotopia naar Metropolis en kijken we naar de bouwwerken van outsiders Isek Kinghelez en Bertus Jonkers, de visionaire tekeningen van Schuiten en Robida, de merz-kunst van Kurt Schwitters. We maken wolkenkrabbers en wandelhuizen, zweefnesten en zebrapaden.

We zetten al onze antennes op 'actief'. We warmen onze tekenspieren op aan de hand van een superspeed schatkistje en scherpen onze zintuigen aan door te tekenen wat we voelen, met onze ogen dicht. We kijken naar grappige vormen en raden wat die voor ons verbergen. Maar we hebben ook karton nodig, veel tape, en ijzerdraad. Touw en wasknijpers, kurken en vorken, houtjes en knopen. Alles wat je je kan inbeelden, kan je ook verbeelden.

Met beeldend kunstenaar Emilie Lauwers, op 14 en 15 april, van 9 tot 16 u.

Reserveren is mogelijk per dag!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum De Ververij - Wolvestraat
Wolvestraat 37
9600 Ronse
wo 14 april 2021 van 09:00 tot 16:00 do 15 april 2021 van 09:00 tot 16:00
CC De Ververij
€ 10,0
info@ccdeververij.be
055 23 28 01
www.ccdeververij.be