u bent hier

Uitstap Hof ter Saksen


Het gemeentelijk domein Hof ter Saksen in Beveren heeft een totale oppervlakte van dertig hectare. Sinds 1980 werden het park en de dreven beschermd als landschap en de drie historische gebouwen beschermde monumenten. Het landgoed bestaat uit vier delen. De Beverse beekvallei met elzenstruweel en houtkanten die dient voor het opvangen van overtollig water van de Beverse beek tijdens ... Lees meer »

Het gemeentelijk domein Hof ter Saksen in Beveren heeft een totale oppervlakte van dertig hectare. Sinds 1980 werden het park en de dreven beschermd als landschap en de drie historische gebouwen beschermde monumenten.

Het landgoed bestaat uit vier delen.

  • De Beverse beekvallei met elzenstruweel en houtkanten die dient voor het opvangen van overtollig water van de Beverse beek tijdens piekmomenten. 
  • De natuurtuin is een weergave van de landschappelijke rijkdom van het Land van Waas. 
  • De vegetaties ontwikkelen zich hier spontaan. 
  • De hoogstamboomgaard van drie hectare met 234 hoogstamfruitbomen van 74 verschillende rassen. En tenslotte een arboretum van bijna veertien hectare met een keur aan boom- en plantensoorten uit de gematigde streken van over heel de wereld.
Plaats van afspraak is de binnenkoer aan het hoevegebouw om 14.00 uur en de rondleiding duurt tot 17.00 uur.
 
Voor wie wilt samenrijden:  we vertrekken om 13u15 stipt op de parking aan de Reinakkerweg (park-and-ride zone expressweg, afrit Kemzeke – kant Sint-Gillis/Kemzeke) 
 

Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht
Maximum 20 deelnemers. Corona-proof: richtlijnen voor deelnemers
 

Toon kaart Hof ter Saksen
Hof ter Saksendreef 3A
9120 Beveren-Waas
zondag 9 mei 2021 van 14:00 tot 17:00
Natuurpunt Waasland Kern Noord
Sign Up Sign Up
brigitte.van.passel1@telenet.be
037798931
www.natuurpunt.be/agenda/uitstap-hof-...