u bent hier

Van verdwenen kerkhof naar begraafplaats

18 +

1.40.0.0.0 , Architectuur


Het is aangenaam wandelen in het hernieuwd begraafpark tussen de bloemenpracht en de historische praalgraven. Jef De Mey neemt je mee. Het parkje aan de begraafplaats aan de Jules Moretuslei werd onlangs heraangelegd. Het uitgelezen moment om te wandelen langs de plekken waar Wilrijkenaren door de eeuwen heen hun laatste rustplaats kregen. Jef De Mey neemt je mee naar de omgeving rond de ... Lees meer »

Het is aangenaam wandelen in het hernieuwd begraafpark tussen de bloemenpracht en de historische praalgraven. Jef De Mey neemt je mee.

Het parkje aan de begraafplaats aan de Jules Moretuslei werd onlangs heraangelegd. Het uitgelezen moment om te wandelen langs de plekken waar Wilrijkenaren door de eeuwen heen hun laatste rustplaats kregen. Jef De Mey neemt je mee naar de omgeving rond de Sint-Bavokerk en het ‘Oud Kerkhof’ naast de Jules Moretuslei. Hij licht de symboliek toe van vele grafmonumenten en vertelt het verhaal van heel wat vooraanstaande families die in Wilrijk begraven werden, zoals de brouwersfamilie De Koninck en weerstanders zoals de gebroeders De Wachter.


Deze wandeling is een samenwerking met De Kring voor Heemkunde Wilrica.


 

Erfgoedwandeling
Plein aan de Sint-Bavokerk
Sint-Bavostraat thv 18
2610 Wilrijk
za 26 juni 2021om 13:30za 26 juni 2021om 16:00
Cultuurcentrum De Kern
€ 8,0
Bestel tickets
www.ccdekern.be/nl/event/84532/van-ve...