u bent hier

Van zwerfvuil tot kunstwerk: creatieve workshop

Literatuur


De hoeveelheid zwerfvuil, nochtans de afgelopen jaren gedaald, is terug aan een opmars bezig sinds de coronacrisis: mondmaskers, ontsmettingsdoekjes, blikjes en ander afval belanden zomaar op straat. Gelukkig wordt het probleem aangepakt: gemeenten organiseren opruimacties, geëngageerde burgers nemen zelf het heft in handen om afval op te rapen,... Gemeente Avelgem organiseert een ... Lees meer »

De hoeveelheid zwerfvuil, nochtans de afgelopen jaren gedaald, is terug aan een opmars bezig sinds de coronacrisis: mondmaskers, ontsmettingsdoekjes, blikjes en ander afval belanden zomaar op straat.
Gelukkig wordt het probleem aangepakt: gemeenten organiseren opruimacties, geëngageerde burgers nemen zelf het heft in handen om afval op te rapen,...
Gemeente Avelgem organiseert een Mooimakers-actie van 1 tot 6 juni. Je kan dan in je eigen bubbel, op een tijdstip naar keuze, afval ruimen.
Tijdens het 2e Festival van het Landschap (van 17 tot 20 juni 2021), deze keer in Avelgem, gaan we aan de slag met het zwerfvuil dat tijdens de Mooimakers-actie wordt verzameld.
Doe mee aan deze creatieve workshop waarin je het zwerfvuil verwerkt tot een land art kunstwerk, dat inwoners en bezoekers van het festival op een andere manier doen kijken naar het Avelgemse landschap.
Lieselot Derveaux, kunstenares en docente aan de kunstacademie Academie Harelbeke Anders (AHA!) begeleidt deze tweedelige workshop.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Spikkerelle
scheldelaan 6
8580 Avelgem
do 17 juni 2021 van 18:30 tot 20:30 za 19 juni 2021 van 14:00 tot 18:00
Intercommunale Leiedal
gratis
avansa-mzw.be/activiteiten/van-zwerfv...