u bent hier

Vroege zomer in ‘De Kleiputten’


Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit én breng een mondmasker mee.Veel trekvogels zijn er al, maar de late langeafstandstrekkers laten zich nu pas volop horen. Een ideaal moment om te genieten van de uitbundige vogelzang. Misschien heb je wel zin om het onderscheid te leren kennen tussen bosrietzanger, grasmus, kleine karekiet, tuinfluiter en zwartkop? Wie weet horen ... Lees meer »

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit én breng een mondmasker mee.

Veel trekvogels zijn er al, maar de late langeafstandstrekkers laten zich nu pas volop horen. Een ideaal moment om te genieten van de uitbundige vogelzang. Misschien heb je wel zin om het onderscheid te leren kennen tussen bosrietzanger, grasmus, kleine karekiet, tuinfluiter en zwartkop? Wie weet horen we ook een fitis, koekoek, spotvogel of andere verrassing.

Veel kans dat we de ‘zwart-met-rode-kop kuikens’ van meerkoeten zien, of kleine waterhoenen, bedelend om een hapje. Met een beetje geluk spotten we piepkleine dodaarzen, dobberend op het water of meedrijvend op de rug van een van de ouders.

Bij zonnig weer zitten hier volop juffers zoals lantaarntjes of grotere libellen. En wie interesse heeft voor bloeiende planten komt zeker aan zijn trekken. Dat kan je allemaal komen ontdekken, samen met onze gidsen die ook een stukje van het Bergmolenbos aandoen.

Afspraak op de parking van De Kleiputten in de Babilliestraat in Rumbeke (Roeselare). Denk aan laarzen bij regenweer.

Toon kaart parking Kleiputten
Babilliestraat
8800 Rumbeke
zo 16/05/21 van 10:00 tot 11:30
Natuurpunt Mandelstreke
Sign Up Sign Up
patrick.crepeele@skynet.be
0474/929.043
www.natuurpunt.be/agenda/vroege-zomer...