u bent hier

Vuurvliegjes en vleermuizen spotten


Glimwormen…waarschijnlijk heb je er al eens over gehoord of zelfs al eens eentje gezien. Het zijn eigenlijk geen wormen maar kevertjes die door een chemisch proces in hun achterlijf ‘koud licht’ kunnen produceren. De meeste glimwormen die je ziet, zijn de vrouwtjes of larven van de grote glimworm, maar in Zelem kom je ook de uiterst zeldzame kleine glimworm tegen. Van deze soort stoten de ... Lees meer »

Glimwormen…waarschijnlijk heb je er al eens over gehoord of zelfs al eens eentje gezien. Het zijn eigenlijk geen wormen maar kevertjes die door een chemisch proces in hun achterlijf ‘koud licht’ kunnen produceren. De meeste glimwormen die je ziet, zijn de vrouwtjes of larven van de grote glimworm, maar in Zelem kom je ook de uiterst zeldzame kleine glimworm tegen. Van deze soort stoten de mannetjes ook lichtflitsen uit terwijl ze vliegen en hebben hierdoor de bijnaam vuurvliegjes verworven. Kom je mee op zoek naar dit lichtspektakel?

En als we dan toch op pad zijn, dan kunnen we meteen met de ‘batdetector’ luisteren of er ook vleermuizen rondvliegen! 

Aandacht! Omwille van veiligheidsredenen m.b.t. het coronavirus is inschrijven op de website van Natuurpunt verplicht. Het aantal deelnemers per gids is beperkt tot maximum 24. 

Deelnemers dienen zelf een mondmasker mee te brengen en dit te dragen tijdens de wandeling.

We danken u voor uw begrip en medewerking.

Toon kaart Kerk Zelem
Dorpsstraat 36
3545 Zelem
vrij 18/06/21 van 22:00 tot 23:59
Natuurpunt Regio Zelem
Sign Up Sign Up
zwartebeek@natuurpunt.be
www.natuurpunt.be/agenda/vuurvliegjes...