u bent hier

Vuurvliegjesbeleving met stiltewandeling

18 +


Wandelen onder de sterren, op een heerlijke zomeravond, met dansende vuurvliegjes die het schouwspel compleet maken. Een betere manier om je weekend te beginnen, bestaat er niet! We maken het stil en luisteren geboeid naar de nachtelijke geluiden. Dat vergroot de beleving van het mysterie, en tevens de kans dat we een das, vos, of everzwijnen tegenkomen. Vuurvliegjes spreken al van oudsher tot ... Lees meer »

Wandelen onder de sterren, op een heerlijke zomeravond, met dansende vuurvliegjes die het schouwspel compleet maken. Een betere manier om je weekend te beginnen, bestaat er niet! We maken het stil en luisteren geboeid naar de nachtelijke geluiden. Dat vergroot de beleving van het mysterie, en tevens de kans dat we een das, vos, of everzwijnen tegenkomen.

Vuurvliegjes spreken al van oudsher tot de verbeelding. Ze komen op weinig plekken voor, en zijn maar in een bepaalde tijd van het jaar te zien, slechts maximaal een uurtje per dag. Op warme zomeravonden komen ze tevoorschijn voor hun paringsdans. We kozen voor deze datum omdat er dan bijna geen maanlicht is, en dit het effect extra mooi maakt. Nu maar hopen op warm en droog weer! Bij slechte weersomstandigheden wordt de activiteit uitgesteld en wordt u persoonlijk verwittigd. 

Kom jij van Altenbroek proeven in de nacht? 

 

Inschrijven is een must! Ook i.k.v. de corona-maatregelen. 

U zal een betalingsverzoek krijgen per mail, maar betaling ter plaatse is ook mogelijk. 

Tijdens de activiteit willen we verzoeken om een mondmasker te dragen en afstand te houden van andere deelnemers. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Parking Kasteel Altembrouck
Altenbroek 4
3790 Voeren
vrijdag 18 juni 2021 van 20:00 tot 23:00
Natuurpunt Voeren
€ 3,0
Sign Up Sign Up
altenbroek@natuurpunt.be
www.natuurpunt.be/agenda/vuurvliegjes...