u bent hier

Walk & Talk voor mama's

18 +

Persoon en relaties


Walk & Talk?! Een cocktail van ontspanning, ontmoeting, ontplooiing en ondersteuning Met een mix van mama’s met (bijna) één, twee, drie, vier, vijf… kinderen Aangelengd met een waaier aan ervaringen met opvoeding, ouderschap en overeind blijven in de tropenjaren Gekruid met onderbouwde kennis, inspirerende voorbeelden, opdrachten en vragen over diverse ouderschapsthema’s om je eigen ideeën aan ... Lees meer »

Walk & Talk?!
Een cocktail van ontspanning, ontmoeting, ontplooiing en ondersteuning

Met een mix van mama’s met (bijna) één, twee, drie, vier, vijf… kinderen

Aangelengd met een waaier aan ervaringen met opvoeding, ouderschap en overeind blijven in de tropenjaren

Gekruid met onderbouwde kennis, inspirerende voorbeelden, opdrachten en vragen over diverse ouderschapsthema’s om je eigen ideeën aan af te toetsen

In other words: We doen een wandeling met een kleine groep mama’s. We praten met elkaar over het ouderschap en leren van elkaars ervaringen. Ik zorg voor de route, voor informatie over het thema en enkele opdrachten en vragen om de gesprekken meer diepgang te geven. En voor een drankje en een klein hapje ☺

Voor wie?
Alle mama’s, bijna-mama’s, wensmama’s, pleegmoeders, plusmama’s, moekes, sterrenmama’s, adoptiemama’s, ma’kes…

Door wie?
Iedere Walk & Talk wordt begeleid door mezelf, soms aangevuld met een gast-expert afhankelijk van het thema

Ik ben Carolien Coesens:
- Mama van 3 zonen: Fons (°2011), Gust (°2013) en Gaston (°2018)
- Psychologe gespecialiseerd in het begeleiden van jonge ouders
- Post-partum consulent opgeleid door Lieve Van Weddingen (psychotherapeute en auteur van de boeken ‘Mijn baby lacht… nu ik nog’ en ‘101 vragen van kersverse mama’s’)
- Gepassioneerd door ouderschap en opvoeding, in het bijzonder Afgestemd opvoeden (momenteel in opleiding bij Jürgen Peeters, psychotherapeut en auteur van het boek ‘Kinderen zijn geen puppy’s’)

Meer informatie over mijn visie en aanbod vind je op mijn website www.zuurstofvoorouders.be

Waar?
Startpunt van de wandeling is steeds (in de buurt van) de praktijk Zuurstof voor ouders: Lijnwaadmarkt 49 in Ename (Oudenaarde)

Voldoende parkeergelegenheid vlakbij

De wandeling is telkens 5 à 6 km in de mooie Vlaamse Ardennen, over zowel verharde als onverharde paden.

Wanneer?
Nieuwe data zullen steeds aangekondigd worden op de website en op de Facebookpagina. Word je graag persoonlijk op de hoogte gehouden, stuur me dan gerust een mailtje: info@zuurstofvoorouders.be dan ontvang je binnenkort mijn nieuwsbrief.

Deze data kun je nu alvast blokkeren in je agenda:

Donderdag 29/4 om 19u30
Het thema waarmee we de spits afbijten: ZORGEN VOOR JEZELF. Uiteraard! Het is immers de missie van zuurstof voor ouders én de basisvoorwaarde om voor kinderen te kunnen zorgen. Wat geeft jou zuurstof? Waar zit jouw zuurstoflek? Wat zegt het stemmetje in je hoofd nu je overweegt in volle avondspits te gaan wandelen? ☺ En hoe kan je dit ombuigen naar een mildere en meer helpende gedachte? Let’s talk about it!

Donderdag 20/5 om 19u30
Deze valt middenin de Week van de Groeilamp (=week van de opvoeding), dus laten we het dan maar eens over OPVOEDEN hebben ☺? Wil jij bij het opvoeden je gevoel volgen? Lukt dit? Zijn er alternatieven voor straffen en belonen? (disclaimer: ja!) Kom het samen ontdekken!

Donderdag 17/6 om 19u30
Hoe zit het met jouw work-life balance? Laad jij je batterijen op tijdens je dagtaak of kom je eerder uitgeblust thuis? Hoe ziet jouw droomjob eruit? Ben je stiekem liever op je werk dan thuis? Of denk je aan fulltime thuisblijven als mama? Stof genoeg voor interessante gesprekken over (NIET/HALFTIJDS/VEEL) WERKEN ALS MAMA.


Waarom zou zo’n Walk & Talk een goed idee zijn voor jou?

- Je komt letterlijk in beweging. Gegarandeerd bereik je vandaag je 10 000 stappen. Beter voor je lichaam én je gemoed dan een avond Netflixen of op je gsm scrollen.

- Je ontmoet eens andere mensen dan de mama’s aan de schoolpoort of de vriendin met wie je wekelijks gaat aperitieven, euh… lopen ☺ Nieuwe mensen, nieuwe inzichten en wie weet wel ‘mamamaatjes’ voor het leven!

- Zonder geplande afspraak in je agenda lukt het je maar niet om voldoende voor jezelf te zorgen. Wanneer je inschrijft voor een Walk & Talk win je dus twee maal: je zorgt voor jezelf én je kunt trots zijn dat je een afspraak met jezelf bent nagekomen.

- Tijdens een Walk & Talk leer je niet alleen de andere mama’s beter kennen, maar vooral ook jezelf. Je krijgt vragen aangereikt waar je tot hier toe misschien nog nooit over had nagedacht. Je wordt uitgedaagd om je eigen mening of situatie eens vanuit een ander perspectief te bekijken en misschien eens iets anders uit te proberen. En daar leer je sowieso uit. Immers, wanneer je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

- Je leert op een informele en interactieve manier weer iets bij over een ouderschapsthema. Het is eens iets anders dan een boek lezen of een podcast luisteren.

- Je zit wel met wat twijfels of vragen over het ouderschap, maar (nog) niet in die mate dat je er een coach of psycholoog voor zou betalen. Bring it on! De andere mama’s en ikzelf staan tot je dienst.

Kun je niet wachten om je stapschoenen aan te trekken?
Schrijf je alvast in voor één of meerdere Walk & Talks door een mailtje te sturen naar info@zuurstofvoorouders.be

Je inschrijving is definitief na overschrijving van €15 per wandeling op BE17 9734 0170 4821 met vermelding van je naam + Walk & Talk + datum

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart StudiO2 - Zuurstof voor ouders
Lijnwaadmarkt 49
9700 Ename (Oudenaarde)
do 29 april 2021 van 19:30 tot 21:30 do 20 mei 2021 van 19:30 tot 21:30 do 17 juni 2021 van 19:30 tot 21:30
Zuurstof voor ouders
€ 15,0
info@zuurstofvoorouders.be
0499 19 33 78
www.zuurstofvoorouders.be