u bent hier

Warhol. The American Dream Factory


Andy Warhol is de paus van de popart. Warhol. The American Dream Factory blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw. De tentoonstelling verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit 's werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig ... Lees meer »

Andy Warhol is de paus van de popart.

Warhol. The American Dream Factory blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

De tentoonstelling verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit 's werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig portret van 40 jaar Amerikaanse geschiedenis waarvan Warhol de ziel vastlegt als geen enkele andere kunstenaar van zijn tijd. Het hart van La Boverie zal kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars uit alle lagen van de bevolking zich in de Factory verzamelden.

Tijdens de expositieperiode installeert de Factory zich aan de oevers van de Maas!


+ Ongeveer 100 originele werken van Warhol en talrijke multiples van The Andy Warhol Museum alsook andere museuminstellingen en prestigieuze privécollecties die nooit eerder aan het grote publiek vertoond zijn.

+ Werken van de samenwerking met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat.

+ Ongeziene archieven: films, boek- en tijdschriftcovers, platenhoezen en posters... allen gerealiseerd door de kunstenaar.

+ Een innovatieve scenografie die de tijdgeest vastlegt in beeld én geluid.

Ontwerp en design gerealiseerd door Tempora, de Belgische specialist in het creëren van tentoonstellingen over kunst, geschiedenis en beschaving.
In samenwerking met de Stad Luik en Demeter.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart La Boverie
Parc de la Boverie 3
4020 Liège
Van 2 oktober 2020 tot 18 april 2021 (
di van 9:30 tot 18:00 wo van 9:30 tot 18:00
do van 9:30 tot 19:30 vr van 9:30 tot 19:30
za van 10:00 tot 19:30
zo van 10:00 tot 18:00)
Tempora Expo
€ 17,0
info@expo-factory.be
+32 (0)2 549.60.49