u bent hier

Weg van en terug naar de kerktoren

18 +

Zingeving, filosofie en religie


Deze lezing kadert in de lezingencyclus 'Christen-zijn in de 21ste eeuw' in samenwerking met de Pastorale Eenheid Clara van Assisi. De COVID-19-pandemie was en is er één zonder weerga. Geen enkel aspect van de samenleving liet ze onberoerd. De Kerk en erediensten in het algemeen en parochies in het bijzonder kregen het zwaar te verduren. Plots mocht en kon vieren in de Kerk niet meer zoals we ... Lees meer »

Deze lezing kadert in de lezingencyclus 'Christen-zijn in de 21ste eeuw' in samenwerking met de Pastorale Eenheid Clara van Assisi.
De COVID-19-pandemie was en is er één zonder weerga. Geen enkel aspect van de samenleving liet ze onberoerd. De Kerk en erediensten in het algemeen en parochies in het bijzonder kregen het zwaar te verduren. Plots mocht en kon vieren in de Kerk niet meer zoals we dat tot dan altijd gewoon waren. Pastorale eenheden moesten zich bezinnen, vaak heruitvinden en zich anders, vooral digitaal, organiseren. Bekijken hoe ze de band met gelovigen vanop afstand konden behouden. Allesbehalve een sinecure, ook in ons bisdom. En toch vlogen pastorale medewerkers er onvermoeibaar in. Nu, 1,5 jaar na de start van de pandemie, is het tijd om een voorzichtige balans op te maken. Hoe erg was de ravage, wie kwam sterker uit deze gezondheidscrisis? Wie zien we terug en wie moeten we opnieuw de weg wijzen? En hoe kan verbindende communicatie, die rekening houdt met éénieders pastorale ervaring en beleving, ons daarbij helpen?
Surf naar de website van Hivset voor meer informatie en inschrijving.

In samenwerking met Vlaamse Overheid, Vormingscentrum Hivset

Activity Members: Myriam Smits

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Hivset
Herentalsestraat 70
2300 Turnhout
maandag 20 september 2021 van 19:30 tot 22:00
VORMINGSCENTRUM HIVSET
gratis
administratie-vc@hivset.be
014 47 13 12
vormingscentrum.hivset.be/opleidingen...
administratie-vc@hivset.be
www.vormingscentrum.hivset.be