u bent hier

Werkvoormiddag met Nico!


Op zaterdag 15 mei 2021 voorzien we beheerwerk In Kerniel. We zullen palen plaatsen om met snoeihout een takkenwal te kunnen maken. Een takkenwal of houtril is een smalle takkenhoop die wordt gemaakt van in de lengte opgestapelde takken.De takkenwal biedt een beschutte woon- en voortplantingsgelegenheid voor kleine zoogdieren zoals egels, wezels en muizen. Vogels, waaronder ... Lees meer »

Op zaterdag 15 mei 2021 voorzien we beheerwerk In Kerniel. We zullen palen plaatsen om met snoeihout een takkenwal te kunnen maken.

Een takkenwal of houtril is een smalle takkenhoop die wordt gemaakt van in de lengte opgestapelde takken.De takkenwal biedt een beschutte woon- en voortplantingsgelegenheid voor kleine zoogdieren zoals egelswezels en muizen. Vogels, waaronder het winterkoninkje en de heggenmus vinden er nest- en schuilgelegenheid. Door de aanwezigheid van insecten op en in het dode hout vinden ze er ook voedsel.

Een plezierige, gezonde en gratis activiteit, in aangenaam gezelschap.

Vanwege de coronamaatregelen van de overheid en Natuurpunt, wordt het beheerwerk uitgevoerd door maximaal 10 personen. Schrijf je in en contacteer conservator Nico als je wil komen helpen.

Wij zorgen voor de materialen, de gereedschappen en de verzekering.Draag werkhandschoenen en stevige  werkschoenen.

In de pauze zorgt conservator Nico natuurlijk voor een versnapering.

Hoek Groenstraat-Jeserenstraat
Jesserenstraat
3840 Kerniel
za 15/05/21 van 09:00 tot 12:00
Natuurpunt Borgloon
Sign Up
nico.dieu@telenet.be
0468128737
www.natuurpunt.be/agenda/werkvoormidd...